Докато Кремъл обстрелва вече съвсем видимо и целенасочено болници в Украйна, българска делегация се срещна с президента Володимир Зеленски. И стана ясно - страната ни е съгласна да ремонтира повредената от военните действия тежка украинска техника. Или поне така обеща премиерът Кирил Петков.

Ще прати ли България и оръжие на Украйна обаче - остава неясно. Предстои парламентът да заседава по въпроса, но... след великденската си ваканция. Тоест - другата сряда. Очакването е да каже "Да" за оказването на "военно-техническа помощ", но ще се ограничи ли тя само с решението за ремонта на тежката техника..., само една Корнелия Нинова може да каже.

Говорейки за Нинова - социалистическата лидерка, по съвместителство коалиционен партньор, а покрай това и вицепремиер и министър на икономиката, свика днес бизнеса и в един глас се обявиха "за" продължаване на преговорите с "Газпром" - или разбирай - да се съгласим и за плащането в рубли. Докато колегата й вицепремиер и финансов министър Асен Василев обявява от Брюксел какъв е българският план Б за отърваване от руската зависимост. А такъв имало.