Дългото мълчание на лидера на ГЕРБ - партията, която спечели предсрочните парламентарни избори - най-после приключи. Бойко Борисов заяви, че е готов на всякакви компромиси и отстъпки. И предложи да се съставят контактни групи между партиите.

Борисов си е купил властта, сега няма право да търси подкрепа от "Демократична България", обяви днес съпредседателят на коалицията Атанас Атанасов. БСП също заяви, че изключва коалиция с ГЕРБ, от ПП дадоха такава заявка вчера, но попитани днес какво ще направят по предложението на Борисов, заявиха, че го обсъждат.

Указ, с който се забранява на Украйна да води каквито и да е преговори с Владимир Путин подписа днес украинският държавен глава Володимир Зеленски.

Междувременно Украйна бележи нови победи в Херсонска област, изтласква руснаците и е освободила половин дузина населени места от окупатора.

Много от либералните противници на Путин мечтаят за по-бързо свършване на войната – че едно примирие ще стане основа за бъдещето на Русия, умила се от ежедневния си позор. Но това е само илюзия, пише руският писател Виктор ЕРОФЕЕВ, публикуван на български само в Клуб Z.