Опозиционер №1 в редиците на БСП Георги Кадиев настоя за закриване на Комисията за публичен надзор, след като вчера ведомството не отне лиценза на одиторската компания КПМГ. Дружеството, което проверяваше сметките на пирамидата КТБ, се отърва със символична глоба от едва 100 000 лева. 

Ето какво написа Кадиев във фейсбук:

Информацията за решението на Комисията за публичен надзор над публичните одитори относно КПМГ тотално ме обърка, поради което съм подвел и вас, за което се извинявам. В крайна сметка глоба ще има, макар че в една медия я пише 100 хил. лв., в друга - 200 хил. лв., а в трета- 300 хил. лв. ( по 100 хил.лв. за дружеството КПМГ и двамата им одитори)
Колкото и да е глобата е смешна. Няма начин КПМГ да не са видели лошите кредитни досиета в КТБ. Няма начин да не са видели онзи конкретен случай, който знам, при който служител на фирма получава 60 млн лв. кредит от КТБ, без обезпечение, и същият ден го преотдава на фирмата, чийто служител е, на същия лихвен процент. Цел: да се заобиколи изискване на закона, тъй като фирмата и КТБ са свързани лица. Съшито с бели конци, видно отвсякъде, и само КПМГ и БНБ не видели? Това е просто корупция или умишлено неизпълнение на задължения.

Представям си колко такива случаи има. За такива пропуски трябваше да има милионни глоби плюс отнемане на лиценз. Спомнете си Артур Андерсен... И като си помисля, че КПМГ одитират 70% от банките ни, че и БНБ!

Да се върнем на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори. Спасиха лиценза на КПМГ, скриха се зад анонимност. Алчност, корумпираност, безхаберие. И щели да искат още правомощия и още бюджет? За какво точно?
ГЕРБ, ЗАКРИВАЙТЕ ТАЯ КОМИСИЯ! ЕДИН ЛЕВ БЮДЖЕТ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ. В МОМЕНТА Е ПРОСТО ТОПЛО МЯСТО НА ВЕРНИ ПАРТИЙНИ КАДРИ.