Миналогодишната шампионка на турнира в Сидни Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на надпреварата след страхотна победа над 12-ата в света Флавия Пенета (Италия) с 2:0 сета (6:3, 7:6(4). 

След като постигна три безответни победи в квалификациите на турнира с награден фонд $731 000, днес Цвети продължи победната си серия и не остави шансове на 32-годишната италианка. Пенета, която игра финал на Турнира на шампионките в София през 2014 г., бе спечелила и трите си срещи с Пирокова до момента. Днес обаче пловдивчанката беше истинска фурия на корта.

Първата ни ракета разчиташе на стабилен сервис през целия двубой, а във втория сет показа и здрави нерви. Италианката получи възможност да сервира за сета при 6:5, но Цвети отговори моментално и върна пробива на нула, докарвайки втория сет до тайбрек.

В него най-добрата ни тенисистка регистрира минипробив за 6:4, което ѝ донесе два мачбола. Пиронкова се възползва още от първия и така записа първи успех срещу именитата си съперничка.

В следващия кръг Цветана ще се срещне с 20-годишната Медисън Кийс (САЩ), отстранила Светлана Кузнецова (Русия) с 2:0 сета. Кийс е 33-та в световната ранглиста и има победа над българката в единствената им среща до момента. През миналата година на турнира  в Индиън Уелс американката надделя с 6:2, 6:1.