Главният режисьор на Народния театър "Иван Вазов" - Александър Морфов, продължава с демонстрациите на протест чрез драскане по врати в театъра. Този път обект на възмутата му от факта, че бившата пиарка на ДПС, депутат и зам.-министър на културата - Велислава Кръстева, води сега комуникациите на институцията, стана вратата на... директора. "Официален офис на ДПС" е написал той на кабинета на Васил Василев. Не е подминал (отново) вратата и на самата Кръстева, на която е поставил следното: "Приемна на ДПС".

За новата-стара форма на протест разказа самият Морфов в интервю за специализирания за култура сайт "Площад Славейков". Той обаче е категоричен - няма да подаде оставка от Народния.

За Кръстева Морфов посочва, че "тя е всичко онова, което ѝ наредят нейните господари". 

"Мога просто да цитирам Гьоринг: "Аз нямам съвест, моята съвест се казва Адолф Хитлер" - заявява.

А за Василев:

"Той не само, че не взима решение, но узакони цялата тази безмозъчна партийна централа, която създаде в Народния театър. Първата стъпка бе да купи артистите. (...) Заплахи, инсинуации, лъжи, комисии, подтикване към доносничество, посещения при президента...Това е политическа акция, той иска да управлява театъра като частна фирма".

На въпрос "Вие как общувате с Васил Василев?", Морфов отвръща:

"Аз с нищожества не общувам".

Директорът на театъра бил "хванат в в примката на Доган, Борисов и цялата тази компания".

Според главния режисьор целта на директора била той сам да напусне театъра, но нямало да го направи. След надраскването на вратата обаче очаквал дисциплинарно уволнение.