След седмици на упорити призиви Германия изглежда най-накрая се е решила "да освободи леопардите". Утре Берлин ще позволи на "Полша да изпрати германските модерни танкове "Леопард 2" на Украйна, предава "Блумбърг". Дълго време германският канцлер отказва да даде "зелена светлина" за изпращане на машините от страх да не провокира Русия към ескалация на войната. Накрая той склони, но при едно условие: американците да изпратят своя еквивалент на "Леопард 2" - "Ейбрамс". 

Но ако Шолц е възнамерявал, че позицията на Пентагона против изпращането "Ейбрамс" ще го спаси от това да си спази обещанието, не си е направил добре сметките - Байдън е склонил да осигури американските танкове, именно за да отключи клетката на "леопардите", съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Разпускане на 48-ото Народно събрание на 3 февруари. Избори на 2 април. Това обяви президентът Румен Радев, след като днес проведе консултации с Централната избирателна комисия за готовността й да организира вота. Това означава, че парламентът има освен тази седмица, още една за работа. 

Не че е сигурно, че ще доживеем до изборите, де: Часовникът на Страшния съд", или The Doomsday Clock, символичната мярка за това колко близо е човечеството до глобална катастрофа, днес бе поставен на само 90 секунди от полунощ. От 1947 г. насам никога не сме били по близо до краха на човешката цивилизация, смятат експертите от Съвета на директорите на списанието „Bulletin of the Atomic Scientists“ на Чикагския университет.

Хубаво е обаче да знаем, че колкото и близко да сме до Края, човешката простотия е безсмъртна - директорът на националните отбори към БФС Георги Иванов-Гонзо обяви, че докато заема поста си с национални екипи ще играят "само българи". Дотук - нищо лошо. Но легендата на "Левски" се почувства длъжен да подчертае, че не му е приятно да гледа играчи с "друг цвят на кожата" сред "лъвовете".

И някъде в Бразилия неосъщественият бъдещ национал на България пропищя от скръб...