Григор Димитров е доволен от предсезонната си подготовка и очаква първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, с положителна настройка. Подобно на останалите тенисисти от елита, българинът даде пресконференция в Мелбърн.

Припомняме, че Гришо стартира в нощта на неделя срещу понеделник. Мачът му срещу Дъстин Браун (Германия) ще започне след 2 часа след полунощ наше време.

"Допуснах тежка загуба от Роджър Федерер преди седмица, рече Димитров. - Не се представих така, както исках. Но това не означава, че съм обезкуражен, продължавам да работя и да вярвам, че ще успея. Това е едва началото на годината. Всичко може да се случи на "Аустрелиън Оупън". Надявам се на добър за мен турнир."

През миналата година Григор стигна до четвъртфинал в Мелбърн - най-високото му постижение в "Големия шлем" към момента. Месеци по-късно хасковлията игра на полуфинал на "Уимбълдън".

"Работихме здраво в предсезонната подготовка. Нямаше нищо специално, защото 2014-а беше успешна. С моят треньор знаехме какво ни върши добра работа и върху какво трябва да се фокусираме. Работих доста и извън корта. Не съм си поставял твърде много задачи. Колкото по-прости са нещата, толкова по-добре", добави Григор Димитров.

Всичко за Откритото първенство на Австралия, четете тук.