Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Владимир Путин. Обвинявани е в незаконната депортация и незаконното прехвърляне на украински деца в Русия. 

Новината от Хага поставя в неудобно положение китайския държавен глава Си Цзинпин. Между 20 и 22 март той ще е на посещение в Русия, където с подсъдимия си колега ще обявят, че руско-китайските отношения навлизат в "нова ера".

Междувременно научихме, че комунистическата страна все пак доставя оръжие на Русия за кървавата ѝ военна кампания в Украйна. Остава да разберем каква ще бъде реакцията на Запада. 

Днес България има повод за гордост - родните "прокурори и следователи постигат резултати, които са водещи не само в България и на Балканския полуостров, а за целия Европейски съюз". И то "въпреки безогледния политически натиск". Ако не вярвате - питайте главния прокурор Иван Гешев.

Престъпници, в сговор с политици, кроят план за преврат в прокуратурата - отстраняването на Иван Гешев и на други "неудобни магистрати". Това научихме от вчерашния наелектризиращ кръвта брифинг на обвинението и следствието. А ето как реагира Интернет на "пърформанса" от "Боливуд".