„Срещу най-голямата партия са се обединили 7 партии, за да изкарат, колкото нас. Защо ПП-тата не се явят самостоятелно срещу нас? Защото разликата ще е 10-15% и ще видите как е оценил народът „Промяната“. А ДБ-тата защо не се явят сами срещу нас? Съобразете се малко с участника на изборите - това е народът. Както ни подреди, това ще е резултатът!“

Това обяви в пред симпатизанти на ГЕРБ в Смолян лидерът на ГЕРБ и водач на листите на партията в Пловдив и в 25-и МИР в София Бойко Борисов.

И добави:

„Асен Василев казва, че сте забогатели и вече сте по-добре. Да, тяхната клика са по-добре със сигурност. От сутрин до вечер само се снимат как търчат по паркове, все едно на 2-ри ще имаме републикански маратон по лека атлетика... Несериозно е.“

Борисов заяви, че вижда какво очакват хората.

 „360 дни управляваха Асен и Кирил, те бяха министри във всички предишни служебни правителства. Асен Василев прави 3 пъти бюджет и все не им стигаше, а сега гласят да вдигат и данъците“, коментира лидерът на ГЕРБ.

И обясни, че му е сложно за обещава, защото изминалите две години са много време.

„Вече щяхме да сме далече напред, а сега трябва да се върнем назад, да оправим финансите, да изравним дефицитите, за да може да тръгнем към Еврозоната. Това са огромни усилия и не знам колко воля ще има в народа да изтърпи това наново. Към октомври ще трябва да се тегли поне още 10 млрд. дълг, за да можем да покрием дупките в бюджета. А тези пари икономиката трябва да ги изкара. Макар и трудно, знам как можем да се измъкнем, но това означава много воля и мощна подкрепа!“, бе категоричен Борисов.

И припомни как през 2009 година „стягахме колана“ с "постните пици", „докато оправяхме бакиите на Станишев“.

„После след Орешарски пак стягахме колана. Тъкмо се оправихме и дойде вдигнатият юмрук и то защото щяхме да влезем в Еврозоната. Особено ДБ са ми много интересни като стенат и говорят за Еврозона - благодарение на техните протести не сме там“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че в Смолянския регион за последните 4 години правителството на ГЕРБ е инвестирало общо 135 млн., а за Родопите - половин милиард, за да може да се навакса изоставането с години.

„Път по път, училище по училище, детска градина, спортна зала, мога да изброявам с часове всяко нещо, направено от нас в градовете. И идва някой, и казва "Ще променяме". Мислех, че тези хора ще надградят и ще стане още по-добре, а те ни забиха“, каза Борисов.

И допълни:

„Правихме всичко това, държейки бюджета на излишък и без да теглим по половин милиард заеми всяка седмица. Януари месец тази година изтеглиха още 3 млрд., дълг след дълг. Подиграваха се, че от джипката даваме пари, но ние ги давахме за хората. Къде са сега парите? Покажете едно нещо направено - няма! Като няма какво да чакаме на 2-ри? Нямането да стане още по-голямо.“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ