Никога не съм се ръководил от социологията, но от друго - да, а именно това, че се събраха 7 партии 77 организации, за да бият един. Това значи, че и те знаят, че са по-слаби. Това е житейски опит. Само преди 2 години тези се имаха за месии, които ще спасят България, а реално я затикаха на дъното!

Това каза във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И добави:

„Оставихме пари за АМ Хемус, защото от 1300 години няма път между София и Варна, в момента международен път минава през центъра на Велико Търново. Затова правехме инхаус процедури, разрешени от ЕК, за да наваксаме забавянето от 1300 години. Знаем какво да направим и го можем!“

След това разказа, че е помолил председателя на ЕНП Манфред Вебер, когато отиде в Брюксел и в Германия, „да предаде на колегите ни там, че по време на правителството на Кирил Петков и Асен Василев, докато има европейски санкции за Русия, над 5 млрд. са отишли към Путин за агресията в Украйна и сме станали 3 пъти по-зависими от Москва“.

„И това е според официалните данни на НСИ! Асен Василев и неговите хора са обогатили и финансирали войната срещу Украйна. "Дойче веле" казва, че Кирил Петков е спасил Украйна, а в същото време вицепремиерът им Корнелия Нинова се кълне, че един патрон не е изнесен към Киев. Дали има поне в Европа разследващи журналисти, които да установят, как това е възможно?“, каза Борисов.

„Да, правителството на “Промяната” направи много неща - за Путин, и то милиарди. Направиха много за руските газови посредници - нещо, което струваше 100 лева, те го плащаха по 300. И когато лъжеха Запада, че са направили диверсификация, се оказа, че са източвали джобовете на българите през тези посредници, включително е намесен и бивш немски канцлер. Кирил и Асен, благодарение на дерогацията от ЕК, източиха по 1 лев от всеки литър бензин и нафта от бедния български народ. Най-лесната ми кампания е тази, не агитирам, само казвам всеки, който иска да му крадат парите от горивото и газа, да гласува за ПП и ДБ. Който иска да продължи да се изнася оръжие и да се дават огромни пари на комисионери и посредници - също!“, добави лидерът на ГЕРБ.

Според него българите са виждали, че Северна Македония не е подготвена за Европейския съюз. Но сме направили европейски избор и сме им дали път и перспектива.

„Сега е ангажимент на европейските институции да накарат РСМ да се държи като кандидат-членка на ЕС. Но да затварят български клубове и да бият българи, затова че имат такова самосъзнание, нито е европейско, нито цивилизовано. Молбата ми към ЕНП и към Манфред Вебер е да наблюдават този процес, защото ние не можем повече от веднъж да сме добри. Сега е техен ред да докажат, че са добри“, добави Борисов.

„Ние сме за мир и незабавно регулиране на този ужасен, кървав конфликт, който се развива в 21-ви век в Украйна. Но това не минава през загубата, точно обратното. И дори да ни струва 10% от подкрепата, ние ще стоим твърдо на позицията си в подкрепа на Украйна, защото смисълът да съществува ГЕРБ е европейското и евроатлантическото развитие на България. Няма смисъл заради няколко процента да загубим ориентацията на България. Това е правилният път, дори днес да ви се струва рисков, ще е най-добрата инвестиция в бъдещето, която ГЕРБ-СДС прави“, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ обаче се обяви категорично против контрабандата от Украйна на пшеница, царевица, слънчоглед, мляко, с което се подбиват нашите цени.

„Искам да се разграничи твърдата ни подкрепа за битката на Украйна срещу агресора Путин, но контрабанда - не! Хиляди земеделски производители фалират. Същото се отнася и за веригите - не може да се източват парите на българите по този начин с огромни завишения на цените. Това са молбите ми към Европейския парламент и ЕНП, за да знаят за какво се бори ГЕРБ и колко важна е тази партия в България!“, уточни Борисов.

И добави:

„Няма една тема, по която те могат да ни оборят. Казват, че са дали за пенсионерите, щях да ги уважавам, ако бяха изкарали парите за това, а те взеха заеми - по половин милиард всеки понеделник. Медиите тогава не обръщаха внимание. Януари взеха 3.5 млрд. и медиите пак не се вълнуват. А знаете ли какви са лихвите на година, които плашаме ние - колкото два нови Аспарухови моста. Ако искате да продължи, гласувайте за Лорер, Атанасов и т. н.“

Накрая той бе категоричен, че ГЕРБ-СДС са в прекрасна форма и европейските ценности са на дневен ред в България благодарение на тях.

„Убеден съм, че народът има инстинкт и вече знае, че трябва да се прощава, да се обединяваме и да помислим как да се измъкнем заедно. Трябва да се правят компромиси и да се зачита вотът на всички граждани, който стои зад всяка една партия. Това може да даде шанс България да се стабилизира след 2 април“, каза още Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ