Две имена от мълвата веднага влязоха в употреба, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че утре ще предложи на партиите в Народното събрание "безспорен премиер". Едното е на българската еврокомисарка Мария Габриел, другото - на управителя на централната банка Димитър Радев.

ГЕРБ ще реализира мандата за съставяне на правителство и още утре ще представи "безспорен премиер". Търси се подкрепата за "празни кутийки" за министри от всички за кабинет с кратък (неясно още какъв) хоризонт. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на извънреден брифинг.

Президентът Румен Радев съобщи, че ще връчи първия мандат да сформиране на правителство на 15 май. Партиите имат още една седмица за преговори.

Шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов обяви, че смята да уволни заместника си Ясен Тодоров.

Русия отбеляза Деня на победата, 9 май, с хилав парад на Червения площад в Москва. Показа един 80-годишен танк и малко ракети. Нямаше никаква авиация, но затова пък - много войнствена реторика в речта на Владимир Путин.

Медии във Франция, начело с агенция "Франс прес" и авторитетният в. "Екип" твърдят, че Лео Меси е казал "да" на саудитския "Ал Хилал" и от новия сезон за първи път в кариерата си няма да играе в Европа. Източник на агенция "Франс пренс" казва, че "договорът е завършен", като се споменава сумата от 650 милиона долара, без да се посочва за какъв срок.