Темата "24 май" предизвика критики срещу инициативата за конституционни реформи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Но проблемните текстове са много повече - вижте ги в долния линк.

Одитен доклад, свързан с КТБ - това е предизвикало смяната на бившия шеф на Сметната палата Цветан Цветков. "Това е един одит, който българската общественост очаква, защото той ще даде отговори на въпроси, които ни вълнуват вече близо 9 години", обяви той.

Финансовият министър Асен Василев ще постави спешно въпроса за смяна на представителя на държавата в "Лукойл". Причината - никога не идвал в парламента да даде информация за действията си, нито пък предал доклад за дейността си.

Днес отбелязваме невероятен триумф на "българщината" - Европейската комисия съобщи, че е одобрила включването на "Българско кисело мляко" като защитено наименование за произход от България.

Предстои обаче да бъдем унизени от чужденец. Джон Малкович се завръща в България, за да представи спектакъла "Оръжията и човекът" на Бърнард Шоу. Тя осмива българите от края на 19 век, хигиенните им навици и цивилизационната им изостаналост. Драматургът бил доволен от постигнатото: "Създава впечатление, че действително съм бил в България", похвалил се Шоу.