Двама души са загинали, множество са в неизвестност, стотици са изолирани след обилни валежи и наводнения в община Царево. Обявено е бедствено положение, синоптиците твърдят, че дъждовете ще продължат.

Бизнесменът Васил Божков получи мярка "домашен арест" от Софийския апелативен съд - по първото от многото дела срещу него. За следващото прокуратурата уж поиска "задържане под стража", но после си промени мнението без обяснения.

Мустафа Емин, съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев, все пак подаде оставка - след като директорът на "Пирогов" заяви, че шестима медици са го чули да заплашва лекари и медсестри с уволнение. Емин обаче не се признава за виновен и обяви, че ще съди болницата.

Украйна продължава да освобождава територии от руските окупатори. Но зърнената сделка засега няма шанс да бъде възстановена - Киев няма да отстъпи на Москва, както иска Ердоган.

Какво е да си акушерка в България и защо все повече се отказват от безкрайно нужната на обществото ни професия? Разказва Милена Манова, мечтала да работи в неонатологията.