Софийска районна прокуратура официално привлече като обвиняеми за трети грабеж Георги Б. и Траян З. (на 15 и на 17 години). Това са приятелите на простреляния Светльо, който загина, след като полиция подгони тримата, извършили грабеж над две момичета.

Както вече е известно, около 2 ч след полунощ на 18-и те са увили около шията кабела на слушалки и са душили едно момиче, с цел да отнемат устройството. Взели освен това раницата й с всичко на всичко 20 лв. (грабежът е много по-тежко престъпление например от кражбата, защото е срещу личността - заплашени са животът и здравето на жертвата, б.р.).

Вчера прокуратурата обяви, че въпреки крехката им вързаст, ги смята за автори и на второ нападение - този път над мъж. Единият от "тройката" го е държал, докато другият го бил с юмруци през лицето и с палка през краката. То е буквално от предната нощ, извършено по същия тертип - около 4:30 призори на 17 септември.

Сега излиза, че те са имали и друг "удар" призори на 18-и:

"На 18.09.2023 г. около 04,10 ч. на спирка на градския транспорт до МОЛ в гр. София, обвиняемите Г.Б. и Т.З. отнели сумата от 55 лева от владението на мъж, като използвали за това сила. Обвиняемите и неустановено лице по делото наобиколили пострадалия в полукръг, Т.З. почуквал леко с метална палка пострадалия в корема и я насочил към краката му, Г.Б. му казал: „Това е обир, вади всичко по джобовете!“, след което Т.З. бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, от където извадил портфейла му и взел от него сумата в размер на 55 лева."

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198 от НК.

Спрямо Георги и Траян по това досъдебно производство не е взета мярка за неотклонение, тъй като към момента те са с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по обвинение за грабеж, извършен 2 часа преди описаното по-горе деяние, напомнят от държавното обвинение.