Основна тема в последния ден от седмицата е държавният бюджет - който засега мина безболезнено одобрението на извънредно заседание на Министерския съвет.

Другите участници в некоалицията - ГЕРБ и ДПС - обаче не обещават подкрепа за проекта на Асен Василев, стана ясно днес от реплики на лидерите Бойко Борисов и (засега само на ПГ) Делян Пеевски.

Ресторантьорите обаче ще продължат да плащат само 9% данъчна ставка, реши парламентът на първо четене, а после прие и намаляване на прага на кешовите плащания наполовина, както и т.нар. "бонус-донос".

19-годишното момиче, което обяви, че е бито от полицаи при протестите миналата седмица, не е "без драскотина", както обяви СДВР - а с лека телесна повреда, сочи медицинска експертиза.

Уговореното примирие между "Хамас" и Израел влезе в сила днес и дори започна пускане на малки групи пленници от страна на терористичната организация.

Газ, служещ за ароматизиране на пропан-бутан изтече в София и стресна столичани - но предизвика само гадене у някои в кв. Военна рампа.