Сред шегите на деня 1 април бе видео на принципа, известен като deepfake, което показва "извънредно изявление" на Владимир Путин - че войната в Украйна е била грешка, че обявява капитулация и че се оттегля. Макар че - що за розов оптимист трябва да си, за да повярваш, че е способен на подобно нещо.

Виж този, който отдолу е написал, че за такива видеа трябва да се лежи в затвора, си е съвсем реален русофил.

Трябва да признаем на "Озон", че на национално ниво шегата на деня е тяхна - с книжките с живописни приказки като "Златните павета", "Някой вади папка", "Червения пират и осемте джуджета", "Строи-пакост - приказка от Педя проблем, лакът тръба",  "Кюлче в чекмедже", "Трите мандата", "Партийке, дай да ям".

Нашата първоаприлска шега - на Клуб Z, беше, че Пеевски е склонил в името на политическата стабилност един негов главен прокурор да се ротира с двама не-негови. Прави сте, майтап е - няма как да се съгласи на такова нещо. По-реалистично е онова с Путин...

От света  на недотам смешното Европрокуратурата обяви, че е влязла с претърсвания и изземвания във фирмата, която е строила у нас тунел "Железница" на АМ "Струма". Съвсем насериозно от "Джи пи груп" - без да са посочени поименно, почнаха да обясняват с официални позиции, че не са те.

Засега европрокуратурата показва - поне у нас, повече от колебливи резултати. Да видим дали като на шега това няма да се обърне...