Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков оповести допълнителна информация за инцидента край Аксаково с кола на НСО.

Петков обясни, че има охрана не защото е бил премиер, а защото е имало заплахи за неговия живот. Той отрече и слуховете, че е настоявал шофьорът да кара по бързо.

Ето какво написа Петков:

Искам да споделя допълнителна информация във връзка със злополучния инцидент, защото е важно обществото да получава вярна информация: 

Държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, съпругата в инцидента, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти на ден за нейното състояние.  Засега положението й е стабилно и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се подобрява.   Ще продължа всеки ден да следя състоянието й и, каквото зависи от мен, ще го направя, за да помогна.

Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за много хора няма граници на човешкото - всичко се използва за кални политически внушения.  Няма да им отговарям, но е важно обществото да знае няколко факта, за да не го заблуждават озверели политици, за които очевидно граници няма:

Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023г. В последсвие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомстве на комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха. Знам, че заради промяната на нашата България, за която се боря, си навличам и много недоброжелатели.

Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам.  След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми.   Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана.  Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината.

По време на инцидента седях на задната седалка от дясно - задължителното ми място за сядане по протокол.   В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко.

Следващите си действия описах в детайл в предишен  пост.  Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента.

Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации.   
Вчера видях и друга лъжлива информация по някои медии, че съм имал катастрофа през 2021 и Рашков като министър ме бил “покрил”.  Ужас - лъжа след лъжа.

През януари 2020, много преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да отнема предимство на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната броня и я свали.   Нито е имало пострадали, нито е било свързано с мен като политик и най-малкото някой ме е “покривал” за каквото и да било.

Знам, че е предизборна кампания, и много политици са абсолютно озверели, но истината трябва да се казва и даже критиките на база истина са много по-съдържателни, отколкото мръсни кални удари на база лъжа.

Аз видях как си отиде един човешки живот и колко сме крехки всички, и знам, че трябва да сме по-смирени.