Последният ден от седмицата започна с бедствено положение в няколко общини, поразени от мощни бури и градушки.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов пък се оказа, че пак е решил да не става депутат. Подал заявление пред ЦИК, че не иска да е народен представител нито от София, нито от Плевен – двата района, в които бе избран. Няколко кандидати от ДПС и ГЕРБ също са се отказани от Народното събрание – те си знаят защо.

Рапърът Христо Петров-Ицо Хазарта, както стана ясно, обаче отива в Европарламента, а според „Политико“ той ще е сред най-шантавите бъдещи евродепутати. Може пък и да не оправдае очакванията.

Опасно шантавият президент на Русия Владимир Путин реши да финтира с условия за мир в Украйна. Нападнатата държава и Западът не го приеха сериозно.

Българският президент Румен Радев пък заговори за въвеждане на базова военна подготовка за младите заради кадровите проблеми на армията след отпадането на наборната военна служба преди повече от 15 години. Министърът на отбраната го подкрепи. Решението обаче зависи от парламента.

„Десертът“ в края на деня е хубав - започва Европейското първенство по футбол, което се надяваме да успокои политическите и военните страсти поне в следващия месец.