Светът е в очакване на изхода от президентските избори в САЩ след отеглянето на държавния глава Джо Байдън от надпреварата за нов мандат. Което бе прието с благодарност.

Минути, след като Байдън се отказа от президентската надпревара и подкрепи своята вицепрезидентка Камала Харис, вече бяха започнали спекулации за това кой ще бъде избран за нейна дясна ръка.

И у нас пак чакаме избори - след официалния вече отказ на "Продължаваме промяната-Демократична България" от втория мандат и малко вероятното реализиране на трети. Но пък "автентичното" ДПС пак демонстрира желание да говори за кабинет.

И докато чакаме редовно правителство, новините от фронта на образованието и икономиката показват реалното състояние на цялата страна. След близо 20 години ще можем да се наречем що-годе европейци по доходи.

А образованието ни е в следното състояние: ниски резултати на учениците по български и математика, огромен дял на частните уроци, неудовлетворени родители и университетски преподаватели, сериозни разлики в образователното ниво на хората от различните региони на страната, лошо управление на политиките в системата.