Президентът Румен Радев изненада мнозина като не назначи най-големия желаещ да е пак служебен премиер - Димитър Главчев, а неговата заместничка в Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева.

И й заръча - до 19 август да е готова с проектокабинета си, защото смята да насрочи изборите на 20 октомври. Самата тя обаче още не е наясно кои ще са министрите. Посочи само, че ще разговаря и със сегашните такива.

Пита се в задачата: е ли е спорният Калин Стоянов между тях?

Делян Пеевски се загрижи, че може Стоянов да не оглави пак МВР. А от ПП-ДБ обявиха: ако той или приближените му се озоват в Министерския съвет, то значи санкциониряният по "Магнитски" реди кабинета на Кожарева.

На фона на инициативата за парламентарно гласуване на оставката на шефа на антикорупционната комисия Антон Славчев, от ведомството съобщиха, че разследват скандалния заем от близо 150 млн. лв. от Българската банка за развитие (ББР) за фирма на Румен Гайтански-Вълка. Случаеност?

Нескончаемата политическа сага отстъпи пред златното ни момче Карлос Насар - вдигнал 404 килограма и донесъл световен рекорд, освен медал.

Но докато светът е олимпиада, е и война. Украйна и Русия си нанесоха тежки удари.