Украйна днес атакува мощно с дронове на руска територия. А руската пропаганда пък вече подготвя населението, че окупацията в Курск може да продължи дълго.

Конфликтът в Близкия изток също продължава с пълна сила въпреки усилията на САЩ за постигане на мир. Ливанската групировка "Хизбула“ изстреля повече от 50 ракети, които поразиха жилища в анексираните от Израел Голански възвишения.

У нас интригата кой ще оглави следващото служебно правителство не намери разрешение и днес. Президентът проведе разговори с хората от списъка по така наречената от него „домова книга“. Засега не се вижда изход от хватката на Делян Пеевски. Съгласни да бъдат премиери са Димитър Главчев и, с половин уста, Петър Чобанов, за които има сериозни индикации, че са в зависимост от (съ)председателя на ДПС.

Калин Стоянов пък заяви, че няма да подаде оставка като вътрешен министър и благодари на Пеевски за подкрепата.

А Министерството на културата днес остана без заместник-министри. Главчев мистериозно освободи и тримата.

ГДБОП и НАП пък се похвалиха с акция срещу данъчни измами и пране на пари. И там обаче се усети дългата ръка на Пеевски. Един от засегнатите май е Джейхан Ибрямов – депутат от фракцията на Доган на ДПС, с която (съ)председателят на партията воюва.

А според съпредседателя на ПП Асен Василев партия ГЕРБ продължава да е подчинена на Делян Пеевски.

Така сянката на Пеевски и днес се появи на много места, макар че той нямаше публични прояви.