Цветана Пиронкова продължава със страхотното си представяне на Откритото първенство на Франция. След като на старта пловдивчанката отстрани поставената под №22 Барбора Стрицова , днес тя успя да елиминира и Дениса Алертова (Чехия). И за първи път в своята кариера се класира за третия кръг на "Ролан Гарос". Пиронкова се разправи с чехкинята след 2:0 сета (6:3, 7:6(2).

Първата ни ракета при дамите изигра много концентриран и солиден двубой, в който показа характер и здрави нерви. Въпреки че във втория сет българката изоставаше с пробив пасив, тя не се отказа - върна изоставането си и вкара сета в решителен тайбрек. А в него най-добрата ни тенисистка просто бе безпощадна - 7:2 след агресивна игра от основна линия.

Благодарение на днешния успех, Цвети си осигури 85 000 евро от наградния фонд и 130 точки за световната ранглиста, а в спор за място на осминафиналите ще срещне Слоун Стивънс или Хедър Уотсън.

По-рано днес Сесил Каратанчева загуби и отпадна, но самото ѝ достигане толкова напред след квалификации е успех (чети тук).

Очаквайте подробности!