Евродепутатът Николай Бареков, който напоследък тотално се загуби от фокуса на внимание на българските медии, днес се похвали, че в чужбина все още го търсят за коментар и то от влиятелни медии.

"Николай Бареков защити решението за отлагане на дебата и гласуването по Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство" (ТТИП). Мнението му беше потърсено от престижния европейски сайт ЕU Reporter. ЕU Reporter е онлайн уеб сайт, онлайн телевизионен канал и информационна агенция с над 20 годишна история в отразяването на новини от европейските институции в Брюксел", информира партийният сайт на "България без цензура".

Бареков обяснил пред EU Reporter, че времето не е било достатъчно и на евродепутатите им е нужна повече информация преди да вземат решение за ТТИП.

"След като ЕС обсъди всички въпроси и вземе разумно решение, ние ще можем да преговаряме с нашите американски приятели. Това ще отвори най-големият свободен пазар, което ще бъде добре и за САЩ, и за Европа. Да се постигне споразумение по това сътрудничество е от съществено значение както за САЩ, така и за ЕС", разяснява висшия пилотаж на международна политика Бареков.

Клуб Z намери оригиналната публикация. В нея на българския евродепутат са "отпуснати" 4 изречения. Не е ясно обаче на какъв език ги е изговорил Бареков, въпреки че от предишни негови медийни изяви знаем, че речта на Шекспир му е слабост.