Цял самолет със 176 пътници на борда кацна в София без нито един куфар.

За странната история разказа пред радио "Дарик" Христо Папукчиев - един от пътниците. По думите му след като полетът от германския град Франкфурт кацнал и пътниците се наредили да чакат на лентата за багаж, но тя се въртяла без нито един куфар по нея.

Оказало се че аеропланът е пътувал без на него да бъде качен какъвто и нито един куфар. Пътниците напразно чакали 20 минути и след това ги посъветвали да подадат жалби.

Според Папукчиев е абсурдно капитанът на самолета да не е знаел, че пътниците пътуват без багаж:

"Аз съм квалифициран морски капитан. Не мога да си представя колега да не знае какво има на борда. Когато един самолет или когато един кораб отплава, капитанът има информация - пътници, пасажери, багаж, килограми".

Според него пътниците в самолета отначало помислили, че с тях си правят шега:

"Хората даже се чудеха дали Летище София не е камуфлаж. В един момент си казахме, понеже беше много топло в залата, дали не сме на някой остров в Индийския океан. Помислихме, че е скрита камера. Ние пристигнахме, а багажа го няма. Къде е багажът, на кой остров е?"

Клуб Z потърси разяснения по случая Летище София и от тях до голяма степен се разбира какво точно се е случило.

"Снощи в 21,13 часа има пристигнал полет от Франкфурт на германската авиокомпания "Луфтханза". Той е закъснял с около час заради технически причини още при излитането. В последния момент самолетът е бил сменен", обясниха за Клуб Z от най-голямата аерогара в България.

Оттам изрично уточниха, че самото летище не е страна в премеждията на пътниците, тъй като наземното обслужване на "Луфтханза" в София се извършва не от летището, а от конкурентният летищен оператор "Суиспорт". 

"Отговорността за загубен багаж винаги е на превозвача", добавиха от аерогарата.

Потърсихме за коментар по случая и авиокомпанията, извършила полета.

"Трябва да се обадите на шефа на компанията Алекс Толвелт. Ние не сме упълномощени да даваме информация по случая", заявиха от офиса на "Луфтханза" на Летище София пред Клуб Z.