Президентите на САЩ и Русия - Барак Обама и Владимир Путин - разговаряха 20 минути само с преводачите си в кулоарите на срещата на лидерите на Г-20 в Турция, съобщиха световните медии.

Двамата световни лидери са се възползвали от времето за почивка по време на заседанията. Те са заели места в кресла съвсем близо един до друг, както се вижда от снимката, разпространена от пресслужбата на Кремъл.

Официална информация от разговора нямаше, тъй като срещата на върха, работният обяд и двустранните контакти между държавниците от Г-20 в Анталия са при закрити врата.

Преди да се видят в кулоарите Путин и Обама размениха по няколко думи и на церемонията по официалните снимки от срещата на водещите световни икономики.

Според сътрудника на Путин Юрий Ушаков, президентите на Русия и САЩ са обсъдили ситуацията в Сирия и Украйна.

"Достатъчно обстойно поговориха, като разговорът премина по две теми. В началото за Сирия, а след това и за Украйна", каза Ушаков пред руската ТАСС, уточнявайки, че на ситуацията в Сирия е било отделено по-голямо внимание.

Попитан дали двамата са сближили позицията си по сирийската криза, Ушаков отговорил, че "стратегическите цели на Русия и САЩ в борбата с тероризма са много близки, но разликите относно тактиката остават".

По думите му Владимир Путин и Барак Обама, са говорили и за "кризисната ситуация", свързана с атентатите в Париж и други терористични прояви.

"По отношение на стратегическите цели на борбата с терористите от "Ислямска държава" няма различия. Те са изцяло за използваната тактика", е подчертал Ушаков пред ТАСС.

Пресслужбата на Белия дом определи срещата като "конструктивна дискусия".

Барак Обама използвал възможността да изкаже съболезнованията си във връзка с авиокатастрофата в Египет на самолета на руската компания "Когалимавия".