Изплащам покорно и редовно годишни общински данъци върху недвижими имоти и такси за битови отпадъци за семейния ни апартамент в страна, в която не живея вече 22 години...

Получавам настоятелни и нетърпящи обсъждане сметки от ЕВН България Топлофикация за топлината, която радиира от преминаващата тръба през необитавания ни апартамент. Чудя се как те биха се справили, ако бях отказала тяхната тръба да преминава през необитаемия апартамент...

Трескаво следя текущите промени в законите и таксите за гробни места, за да осигуря спокойно пребивавене на мама и тате в отвъдното без да се налага да им се разравят гробовете.

Тези презокеански транзакции сигурно нямаше да могат да се осъществят гладко и безпрепятствено, ако не беше помощта на интернетното общуване. И слава Богу!

А сега, когато Законът български навлезе в нова ера и напредничивото би трябвало да бъде водещо, всички ние българи в странство останахме осъдени на изолация и безгласност.

От една страна плащаме всичко, което се полага на български гражданин да отдели кесарю.

От друга - обречени на безгласие и с отрязана пъпна връв!

---

София Терзиева живее от 20 години в Австралия. В България е работила като журналист в "24 часа" и в радиостанции "Канал Ком". Коментарът е публикуван във фейсбук профила й. София се занимава с фотография. Може да разгледате снимките й тук.