Цветана Пиронкова направи недвусмислено предупреждение след историческия си успех срещу Агнешка Радванска (№2 в света и в схемата) на "Ролан Гарос" в Париж - работата й не е приключила. Българката сътвори паметен обрат с 10 поредни спечелени гейма в осминафинала срещу полякинята - 2:6, 6:3, 6:3. Двубоят започна в неделя, беше прекъснат при 6:2 и 3:0 във втория сет за Радванска, вчера така и не продължи, а днес първо бе отложен във времето, след което спрян при 1:1 в сетовете.

ЦВЕТИ ПИРОНКОВА БИ ВТОРАТА В СВЕТА НА “РОЛАН ГАРОС" (СНИМКИ)

"Не знам как успях да обърна този мач, но съм много щастлива. Чувствам се прекрасно, не криеше емоциите си Пиронкова в интервю след епичния сблъсък. - По време на прекъсването в неделя и понеделник мислих много и реших да предприема различен подход. Нямаше какво да губя, така че реших да рискувам повече. Намерих играта си. Бях по-агресивна, не можех да си позволя да продължавам дебненето с Радванска като котка и мишка."

Следващата съперничка на Цвети е австралийката Саманта Стосър, №24 в света. В предишния кръг 32-годишната Стосър също елиминира фаворитка - Симона Халеп. Двете с Пиронкова имат 5 мача, в които българката има само една победа. Но пък в последния им мач - през миналата година в Ийстбърн, на трева. Никога досега не са играли на клей.

"Ако ми бяха казали преди турнира, че ще стигна до четвъртфинал на "Ролан Гарос", нямаше да повярвам. В следващия кръг играя със Сам Стосър? Трудна съперничка, много загуби имам от нея, но и Радванска ме беше побеждавала 9 пъти, така че... Имам още работа тук, защо да не продължа напред?", попита риторично първата ни ракета.