- Обещайте ми , че ако... ако... ако г-н Борисов стане президент, няма да му отнесете букет гербери на вратата.

- Не съм длъжен да ви обещавам нищо. Обещавам вкъщи на жена си.

Това са пълни глупости! Ако Бойко Борисов се кандидатира и спечели, аз ще бъда първият българин, който ще му донесе гербери. Няма друг вариант България да си намери свестен министър-председател, освен Бойко Борисов да си намери нова работа.

Тоза знаменателен диалог се заформи между водещата на БТВ Евгения Марчева и госта ѝ в студиото - Николай Бареков.

Евродепутатът добави, че самият Борисов добре знае това "за разлика от мен и от вас... За разлика от вас (поправи се всъщност след кратко замисляне, б.р.)! Виждам как неговата партия съвсем истерично го тика към президентския пост."

След това лидерът на ББЦ повтори, че ще отиде пръв и ще занесе букет, "и то като европейски политик". Преди това Бареков разви идеята си за демаркационна линия между него и нас (включително водещата, б.а.):

Аз мога да си позволя - за разлика от всички вас, които под някаква форма сте зависими от статуквото, - мога да говоря свободно. Аз съм минал през месомелачката, тази кочина... и много по-добре виждам нещата от дистанцията на европейски политик.

Не така стоят обаче нещата, които ги сближават с Динко от Ямбол. След като в студиото показаха снимка на двамата заедно, се оказа, че ги сближава рапът.

Ние сме почитатели на Ицо Хазарта и двамата – не знам дали Ицо Хазарта е наш почитател... Но бяхме на концерта му миналата седмица на Влас.

Бареков случайно пиел кафе с детето на центъра на Ямбол, когато известният "ловец на мигранти" се приближил и се запознали. После "се метнали на колите" и отишли в Св. Влас на концерта на лидера на "Ъпсурт".

По-добре Динко да бъде граничен полицай, отколкото тези, които се оказа, че взимали по 100 евро от бъдещите терористи...

Динко играе една доста позитивна роля в обществото. Това е много обикновено момче – момче от народа, което има доста точна предства за българските политици, заяви евродепутатът.

Самият Бареков не му бил обещавал нищо, защото нямало как, но други вече били търсели ямболската знаменитост за политическа кариера. Спомена "патриотите"... и каза, че Динко сам трябва да каже.

Първо - ББЦ предстои да бъде ребрандирана като консервативен проект. Второ - аз не мисля, че трябва да предлагам на Динко да се записва в нашата партия. Вие представяте ли си сега той да каже, че ще е фен на Бареков, те ще го утрепат, философски заключи бившият журналист.

Освен новината за предстоящия ребранд, той разкри още, че съжалява, че е напуснал журналистическата професия и че си е разплатил всички данъчни задължения, които са били веднъж по 20 000 лв. и веднъж 100 лв. за 2013 г.

Бареков си позволи и един съвет към "колегата":

Между другото, нашият колега Слави Трифонов е на път да вземе подобно решение. Аз му симпатизирам и трябва да му кажа, че ако няма някоя голяма партия зад гърба си, а те са три големите - ГЕРБ, ДПС и БСП, наистина ще бъде много зле положението за него в емоционален план. Аз получих малко спасение, когато станах член на консерваторите. 

Накрая водещата заключи:

- Толкова е хубаво – финал!
- Изненадах ви, нали... хахаха.
- Винаги ме изненадвате.