Английският клуб "Астън Вила" (Бирмингам), в който играе националът Александър Тонев, може да се сдобие с нов собственик. Според в. "Индипендънт" роденият в Казахстан мултимилионер Тевфик Ариф е готов да брои 250 милиона паунда (307 милиона евро) за носителя на Купата на европейските шампиони за 1982 г. на сегашния му притежател Ранди Лърнър. 

Според изданието Ариф, който има американски паспорт и е бизнес партньор на милиардера Доналд Тръмп, е фаворит №1 за обявения за продан отбор, който се спаси от изпадане в последния сезон на Висшата лига. През 2006 г. Лърнър придоби "Вила" за 77 милиона евро.

Ариф, който 17 години е работил в Министерството на търговията на СССР, се занимава основно със строителен бизнес. Мести се в САЩ малко след разпадането на Съветския съюз.

През 2010 г. Ариф е арестуван от турската полиция по обвинение, че снабдявал с елитни проститутки от източна Европа руски бизнесмени и държавни служители на яхтата на Кемал Ататюрк за по 10 000 долара на нощ. Година по-късно е оправдан по всички обвинения. 

"Астън Вила" е на загуба от над 60 милиона евро само от последния сезон. Ариф може да се присъедини към Роман Абрамович, собственик на "Челси", и узбека Алишер Усманов, който е сред основните акционери в "Арсенал".