Футболистите от националния тим на Англия са задължени да пеят ясно и звучно националния химн на страната си преди мачовете от световното в Бразилия. Островитяните започват на мондиала срещу Италия на 14 юни, а откриването е два дни по-рано.

Изискването е лично на селекционера Рой Ходжсън. Преди заминаването на "трите лъва" за Маями, САЩ, където ще протече следващата фаза от подготовката на тима с два приятелски мача, треньорът припомни, че е спуснал заповедта още през 2012-а, когато пое поста от Фабио Капело. Сега обаче специално е обърнал внимание на избраниците си, предвид мащаба на предстоящото събитие. И специално за млади футболисти и дебютанти на такъв форум като Рахийм Стърлинг, Люк Шоу, Рос Баркли...

"Разбрали сме се за химна още преди време, рече Ходжсън на летището в Лутън, откъдето съставът отлетя за Америка с чартърен полет. Още преди две години, но сега им го напомних, пък и отборът доста се промени. Много рядко можеш да видиш на мачове между национални отбори дори един играч, който не пее химна на страната с ръка на сърцето. Горди и щастливи сме, че носим герба на Англия. Горди сме да представяме родината си. Така че щом почне да звучи националният химн, просто трябва да почнем да пеем. Нека правим това, което правят и другите."

А на британските репортери, които пътуват с тима, не убягна китарата, която носи титулярният защитник Лейтън Бейнс. Едва ли е за да репетира химна... Журналистите припомниха друго: пищните запои, които английските национали си устройваха в миналото на финали на световни и европейски първенства. Пък и Маями е известен като артистичен и купонджийски град. На щатска територия Англия излиза срещу Еквадор на 4 юни и с Хондурас три дни по-късно, след което поема към Страната на кафето.