Взрив е избухнал в магазин в търговски център в Санкт Петербург, предадоха "Комерсант" и други руски издания, цитирайки местните власти.

Полицията потвърждава, че има ранени при експлозията в магазина на верига "Перекресток". Първоначално не бе ясен броят им - съобщаваше се за между 3-ма и 10 пострадали. Според властите в Санкт Петербург 9 души са били откарани в болница, а четирима са останали за лечение.

 Според местни издания не се работи по версия "тероризъм". Споменава се вариант "опит за убийство на едно или повече лица".

Взривът е бил сравнително слаб. Бомбата е била домашно приготвена, съобщава "Риа Новости", цитирана от "Фокус". Мощността е била около 200 г тротилов еквивалент. 

Магазинът се намира на Кондратиевския проспект, главен булевард в един от заможните райони на Санкт Петербург. Евакуирани са над 50 души, а на терен работят сапьори.

През пролетта градът преживя атентат в метрото, при който загинаха 14 души. Преди 10-ина дни руските власти съобщиха, че американското разузнаване - ЦРУ - е помогнало да бъде предотвратено друго терористично нападение във втория най-голям руски град.