„Генерация Z“ е името на новия младежки проект на Клуб Z. Целта му е да даде думата на талантливи български младежи, които нямат достъп до ресурсите на т.нар. традиционни медии. Представяме ви Константин Туманов – един от постоянните автори в проекта. 

Константин Туманов е роден през февруари 1997 г. в София. Завършил е Националната  природо-математическа гимназия „Акад. Л. Чакалов“, а в момента е студент втора година в Кингс колидж в Лондон със специалност философия, политика и икономика. Лауреат е от Международната олимпиада по философия в Тарту, Естония, през 2015 г.

А знаете ли какво прави в свободното си време? Занимава се активно с... философия.

„Освен от философия се интересувам предимно от политика и култура. Обичам да чета анализи и сам да анализирам. Остатъка от свободното си време обикновено посвещавам на музиката: най-често слушам, но също и свиря на пиано и китара. Вълнува ме изкуството изобщо“, казва Косьо. И уточнява: „За бъдещето си съм несигурен, но бягам от всичко, свързано с тясна специализация. Маркс за някои неща е бил прав и не искам отеснялото ми битие да стесни съзнанието ми.“

Един ден обаче със сигурност се вижда в България. А кога? Все още не знае.

Като част от младите автори в „Генерация Z“ Косьо ще пише за живота на един българин зад граница. Вижте мотивите му да участва в проекта:

Вижте кои са другите автори:
1 2 3 4 5 6 7 8 9