„Генерация Z“ е името на новия младежки проект на Клуб Z. Целта му е да даде думата на талантливи български младежи, които нямат достъп до ресурсите на т.нар. традиционни медии. Представяме ви Теодоси Тончев – един от постоянните автори в проекта. 

Теодоси Тончев е роден през декември 1991 г. в Ловеч (около Покрития мост). Шегува се, че приятелите му го наричат Тео, защото така спестяват 57% от името му. Завършил е Езиковата гимназия в града (изпраща поздрави на всичките си учители, ако четат това – бел. ред.), а след това се е дипломирал в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Журналистика“.

„Обичам всякакви спортове (футбол, тенис, кърлинг, петанка, судоку) и числа (прости, сложни, имагинерни). След 10 години ще бъда на около 26+10 години и ще се надявам да съм продължил вида с повече от 1,5 деца, от които поне половината да станат футболисти, за да си позволя да лежа под ъгъл от 23 градуса в хамак на някой слънчев остров след пенсионирането си“, шегува се с бъдещите си творчески планове Тео.

В „Генерация Z“ той ще коментира и анализира събитията от света на спорта. Вижте защо участва в проекта:

Вижте кои са другите автори:
1 2 3 4 5 6 7 9