Дълговете на "Левски" в края на 2017 г. възлизат на 18,3 милиона лева, но се работи за тяхното обезпечаване и намаляване, заяви изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов след общото събрание на акционерите на клуба.

На сбирката основно са обсъдени финансови въпроси. Величието Кирил Ивков е оттеглил оставката си и остава в надзорния съвет. Иванов обяви като "абсолютна спекулация" информацията, че до четвъртък, когато затваря трансферният прозорец в България, "Левски" ще привлече националът на Кот д'Ивоар и бивш играч на "Монако", "Евертън", ЦСКА (Москва), "Спортинг" (Хихон) и т.н. Ласина Траоре.

"Левски" е на загуба с 860 хиляди лева за 2017 г. Приходите възлизат на 10 милиона лева. На предложение на акционер за връщане на Наско Сираков и Станимир Стоилов, Спас Русев заяви, че треньорът е поискал заплата от 60 000 евро. Собственикът е дал съгласие, но до стискане на ръцете не се е стигнало. 

Според него на "Герена" ще дойде само още един нов - пристигналият снощи за преговори и медицински преглед португалски халф Нуно Рейш.

"Приет е финансовият отчет за годината. Акционерите са казаха каквото имат да си казват помежду си. Няма нищо драматично в актуалната финансова ситуация на клуба. Днешната среща беше да погледнем към 2017 г. и да си кажем какво се е случило и какво предстои да се случи напред във времето", заяви Иванов пред журналисти.

Ето какво каза босът по основните теми, повдигнати от репортери на стадион "Георги Аспарухов".

Назначаване на спортен директор

"Темата за спортния директор не е обект за решаване от общото събрание на клуба. Темата се обсъжда постоянно. Особено сега, когато нашият клуб е на първо място в първенството, въпросът е още по-актуален от гледна точка на това, че всички искат да го запазим. Много мнения бяха изказани по темата, ние продължаваме да работим по нея. Надявам се скоро да имаме решение. Колко близо сме? Нито много близо, нито много далеч, не е пареща тема. Надявам се до края на годината да имаме ясен отговор какво ще се случи. В момента не водим конкретни преговори с никого."

Нови футболисти

"Старши треньорът няколко пъти каза, че имаме нужда от подсилване на няколко позиции. Опитваме се до четвъртък, когато затваря трансферният прозорец, да направим каквото можем. Повечето имена, които излизат в пространството, са спекулация, може би и заради вдигане на цената на дадени състезатели. Ласина Траоре е пълна спекулация. Коментираме футболисти, само когато сме подписали с тях. Воденето на преговори още нищо не означава. Португалецът (бел. ред. Нуно Рейш) се надявам да подпише, ако всичко е точно в преговорите. Други не предвиждае да привлечем. Няма да преотстпъпваме наши футболисти. За нашите юноши имахме желание да отидат някъде другаде, за да играят повече. Но желанието на старши треньора и самите футболисти е да останат. В някои от тях той вижда потенциал за развитие в обозримото бъдеще."

Целите за развитие на клуба

"Най-общо целите са две. Едната е през тази и следващата година клубът да бъде финансово по-стабилен. Също така да постигнем по-добри спортни резултати и отборът да играе добър футбол. Да, остри реплики имаше на събранието. Щях да се изненадам в обратното. Все пак акционерите, бъдейки запалени привърженици на клуба, идват на събранието, за да изкажат своите виждания. Затова и продължихме дълго." 

Новият треньор Славиша Стоянович

"Той от първия ден е разбрал какви са нашите цели, схванал е посланието. Не за първи път е начело на клуб, който има високи цели. В "Левски" винаги е имало големи очаквания за резултати. Делио Роси? Отговорът дали е трябвало по-рано да го сменим не е праволинеен. Това, което се случва в момента (бел. ред. има предвид първото място в Първа лига), не се случва просто така, от нищото. Делио Роси помогна за някои процеси, които бяха започнали. Сега е подобрена обстановката в тренировките, комуникацията с играчите. Но все пак това не е единствената причина нещата да се случват. Новият треньор наследи състав, играл през миналата година. Берем плодовете на усилия, които са полагани преди това."

Задълженията на "Левски"

"Те не са тайна за никого. Публикувани са в Търговския регистър и могат да бъдат видени от всеки. В края на миналата година възлизат на 18,3 милиона лева, като повечето то тях са за новия сектор "А" на стадиона. Надявам се в най-кратки срокове да ги намалим драстично, така да ги приведем в поносими граници и да си осигурим спокойствие. Ние искаме да имаме комуникация с феновете и да не се допускат наказания (бел. ред. от УЕФА заради хвърлени предмети по терена и расистки възгласи - 40 000 евро и два мача без публика) и те да идват на стадиона. Трябва много работа в тази насока и диалог. Колкото до темата за съдебни искове към клуба, тя е силно преекспонирана. Не крием, че имаме задължения, но това е свързано и с разговори. А приходите са свързани с възможности за привличане на нови рекламодатели и спонсори. Интерес има. Работим да подсигурим клуба в дългосрочен план."