Разочарование, но и оптимизъм цари в щаба на "Лудогорец" след загубата с 0:1 от "Стяуа" снощи в първия мач от решителния плейоф за групите на Шампионската лига. Българският първенец бе на броени минути от равенство.

"Искам да кажа, отборът игра добре, рече треньорът Георги Дерменджиев. - И двете полувремена имахме възможности, те също имаха. Съжалявам, че три минути преди края ни вкараха гол. Тимът на "Стяуа" може да бъде отстранен. Ще имаме достатъчно добра подкрепа в София и разполагаме със сили да елеминираме този добър отбор. Имат и доста слаби страни. Няма сега да казвам кои са, това си остава за нас. Трябваше ни само едно по-добро завършване в последната фаза. Това са мачове на надхитряне, а не на надиграване. Надяваме се на пълен стадион, за да помогне на момчетата да елиминират "Стяуа". В София мачът ще бъде по-различен."

"В "Стяуа" не са толкова страшни, обяви вратарят Владимир Стоянов, който спаси дузпа през първото полувреме. - В началото излязохме малко припряни и сковани. Не знам на какво се дължи. През второто полувреме играхме по-отпуснато и нещата започнаха да ни се получават. За съжаление не успяхме да реализираме. Техният гол е чист късмет. Спасяването на дузпи е по усет. На реванша трябва да играем без напрежение, агресивно още от първата минута и с подкрепата на хората от София да ги елиминираме."

В същия дух бяха и останалите изявления на "зелените": "Загубихме, но не сме по-слаби. В София можем да победим и да продължим напред."

"Доволен съм от победата, обяви треньорът на "звездите" Константин Гълка. - Можехме да спечелим и по-убедително, ако Чипчиу бе вкарал дузпата. Въпреки това не мога да му се сърдя, той продължи да бъде агресивен до края и усилията му бяха възнаградени. Това е важен гол, все пак много по-добре е да отидем в София с преднина, отколкото с 0:0. 

"Лудогорец" е много добър отбор, но ние сме по-добри. Не дадохме на Хамза и Марселиньо да покажат какво могат, защото стилът ни на игра е такъв. Не оставяме на съперника пространства. Чипчиу ще ни липсва за реванша, но аз разполагам с повече от 11 играчи, с цял отбор. Ще играе някой, който ще го замени достойно."