Станислав Стоянов става народен представител от ГЕРБ на мястото на Цветан Цветанов. Решението на ЦИК предстои да бъде обнародвано в Държавен вестник, съобщиха от Комисията.

С писмо от 29 март 2019 г. в ЦИК е получено Решение на Народното събрание от 29 март 2019 г., с което предсрочно са прекратени пълномощията на Цветан Генчев Цветанов като народен представител от Четвърти изборен район – Великотърновски, издигнат от листата на политическа партия „ГЕРБ“ в 44-то Народно събрание. С Решение на ЦИК от 30 март 2019 г. Централната избирателна комисия обявява Станислав Иванов Стоянов за народен представител в 44-то Народно събрание от листата на политическа партия „ГЕРБ“ от Четвърти изборен район – Великотърновски.

Стоянов е завършил маркетинг и реклама в университета в Свищов. От 15 години е мениджър на рекламна агенция. Бъдещият народен представител Станислав Иванов Стоянов има доста объркваща близост с името на действащ парламентарист от ГЕРБ - Станислав Стоянов Иванов.

Цветанов обяви, че напуска парламента след скандала с купения от него апартамент в луксозна сграда в кв. "Изток" на занижени цени. Парламентът гласува освобождаването му в петък.

Цветанов остава зам.-шеф на ГЕРБ и оглавява предизборния щаб на партията.

38-годишният бизнесмен Станислав Стоянов беше седми във великотърновската листа на ГЕРБ на парламентарните избори. Собственик е на рекламна агенция, има висше икономическо образование. Стоянов е в управата на движение "Пазители на българщината" и на църковното настоятелство на храм "Св. св. Кирил и Методий" във Велико Търново.

Станислав Стоянов става депутат след като своите писмени откази пред ЦИК са депозирали четиримата, имащи преди него право на мястото. Това са състезателят по мотокрос Георги Недев, областният управител проф. Любомира Попова, хирургът д-р Николен Стойнов и председателят на общинския съвет в Лясковец Даниела Арабаджиева.