ЦСКА-София обяви второ и трето ново попълнение ден, след като представи първото за този трансферен период.

Днес "червените" оповестиха привличането на италианеца Диего Фабрини (29 г.) и на руския офанзивен халф Денис Давидов (24 г.), продукт на школата на "Спартак" (Москва) и бивш играч на клуба. Договорите на футболистите са за по три години.

Фабрини беше пред подпис и с "Левски" и дори бе чакан на "Герена", но на "Българска армия" успяха да наддадат "сините". Плеймейкърът идва от румънския "Ботошани", а във визитката му личат италиански и английски клубове.

Ето какво се казва в официалното съобщение на ЦСКА-София:

"Армейци,

ЦСКА се подсили с още едно попълнение за халфовата си линия. Днес 3-годишен договор с отбора подписа италианският полузащитник Диего Фабрини. Действащият като плеймейкър футболист идва от румънския елитен Ботошани, където през изминалия сезон изигра 31 мача, записвайки 5 гола и 5 асистенции.

Богатата кариера на 29-годишния Фабрини започва в Емполи, след което заиграва в Серия А на родината си с тимовете на Удинезе и Палермо. Следват трансфери и изяви в Чемпиъншип с екипите на Уотфорд, Милоул, Бирмингам и Мидълзбро. След 4-годишния престой на Острова, халфът носи екипите на Специя и испанския Овиедо, преди да акостира в шампионата на северната ни съседка.

Диего Фабрини има в актива си един мач за "А" националния тим на Италия - през 2012 година в контрола срещу Англия. Освен това е изиграл 12 срещи за младежката формация на "адзурите".

Пожелаваме на полузащитника много здраве и успехи с най-великия български клуб!"

Денис Давидов

За Давидов е написано:

"Армейци,

ЦСКА се подсили с офанзивния халф Денис Давидов. Навършилият наскоро 24 години руснак премина успешно медицински прегледи и парафира с армейците за 3 сезона.

Давидов действа на позицията зад нападателя или по крилата. Той е продукт на школата на гранда Спартак Москва, като за първия тим записва 44 мача и едно попадение, а с московчани печели титлата, Kупата и Суперкупата на страната. Отделно за втория тим вкарва 33 гола в 90 срещи.

Още в първите си изяви при професионалистите футболистът загатва за огромен потенциал и е смятан в родината си за един от най-големите таланти. През 2015 година под ръководството на Фабио Капело получава две повиквателни за националния тим и дори дебютира в контрола срещу Казахстан. Впечатляващ е активът му за юношеските и младежките гарнитури на "Сборная", където отбелязва 28 гола в 50 двубоя. Последният сезон Денис Давидов играе като преотстъпен за латвийския Спартакс Юрмала и руския втородивизионен Нижни Новгород, взимайки участие общо в 19 мача и разписвайки се 3 пъти."

Вчера ЦСКА-София съобщи и за 3-годишен контракт с нападателя Тони Уот (26 г.), за идването на когото се говори поне от месец. Той нашумя повторно с гола си във вратата на "Барселона" преди години.

Тони Уот

В представянето на Уот се казва следното:

"Армейци,

ЦСКА се подсили с нападателя Тони Уот, който подписа договор с клуба за 3 години. Шотландецът идва от Сейнт Джонстън, където през изминалия сезон е отбелязал 8 попадения в различните надпревари. Той ще се присъедини към тима за старта на подготовката.

Навършващият в края на декември 26 години футболист е шампион на страната си със Селтик през сезон 2012/13, спомагайки с 5 попадения за ценния трофей. В този период той отбелязва и изключително важен гол при победата с 2:1 над Барселона в мач от групите на Шампионска лига.

По време на престоя си на "Паркхед" Уот е преотстъпен на Лиерс, където впечатлява с 10 гола в 16 мача в Юпилер лигата и това му осигурява трансфер в Стандарт Лиеж. Следват изяви в Чемпиъншип с екипите на Чарлтън, Кардиф и Блекбърн, както и в шотландския Хартс и белгийския Льовен.

Досега в кариерата си Тони Уот е вкарал общо 49 гола, като в доста от тимовете е действал и на позицията зад нападателя, както и по фланговете. Новото попълнение на армейците има в актива си един мач за националния тим на Шотландия в контрола срещу Чехия през 2016 година, а също така е записал 9 срещи и 5 гола за младежката формация на родината си."

Междувременно румънецът Серджиу Буш, който напусна "Левски", заяви, че в сърцето му имало място както за "сините", така и за ЦСКА.