Анди Мъри обяви, че ще се завърне в игра в "Куинс клъб" за турнира на трева, който започва по-късно този месец и предшества "Уимбълдън". Шотландецът ще участва само на двойки.

Бившият №1 в света се подложи на операция за подмяна на тазобедрена става (поставена му е метална), след като отпадна драматично на "Аустрелиън оупън". Мъри дори бе обявил, че спира с тениса. Целта му като начало беше да си осигури живот без болка.

След емоционалната раздяла Анди допусна, че може да продължи да играе - поне да опита, стига да се чувства добре. Той започна да тренира леко в края на март.

В "Куинс клъб" Мъри ще си партнира с ветерана Фелисиано Лопес. Надпреварата започва на 17 юни.

"Още не съм готов да играя на сингъл, но от два месеца не чувствам болка. Напредвам добре в тренировките. Предстои ми следваща стъпка в опита да се завърна в тура", заяви Мъри в официалното си съобщение.

Според Би Би Си, ако Анди Мъри изобщо реши да участва на "Уимбълдън", това пак ще е само на двойки. На индивидуално можем да го видим най-рано на "Ю Ес Оупън" и някой предшестващ го турнир.

През миналия месец Анди показа видеа и снимки как се готви на кортовете в "Куинс клъб" заедно с Ник Кириос. Той се подготвя на пълни обороти едва от две седмици, казва Ръсел Фулър в сайта на британската обществена медия.

За разлика от своя брат, трикратният шампион от Големия шлем не специалист на двойки. Той използва дуетите като етап от своето завръщане, както сам подчертава.