Британските букмейкърски къщи приемат залози, че Арсен Венгер ще е най-вероятният следващ старши треньор на "Байерн" (Мюнхен). Преди дни управата на германския колос уволни Нико Ковач и позицията му временно е заета от Ханзи Флик, който ще води баварците тази вечер срещу "Олимпиакос" в Шампионската лига и в събота с "Борусия" (Дортмунд).

Според "Пади пауър" шанса французинът да се озове на "Алианц Арена" е 1/2. Следват Жозе Моуриньо - 5/1, Масимилиано Алегри - 7/1, Ерик тен Хааг - 10/1, Флик за постоянно - 14/1 и Марк ван Бомел - 25/1.

Информации за начало на преговори с Венгер се появиха още вчера в английската и германската преса.

70-годишният Арсен Венгер 22 сезона беше начело на лондонския "Арсенал". Той напусна през юни 2018 г. и оттогава работи единствено като тв анализатор. Трикратният шампион на Висшата лига многократно е заявявал, че иска да се завърне към треньорството.

Според в. "Дейли Мейл" в Мюнхен са избрали французина, тъй като е способен да изгражда отбори, които играят атрактивен футбол, пък и умее да се справя със звездите, а такива "Байерн" притежава в изобилие.

До вчера се твърдеше, че фаворит е и бившият наставник на "Лайпциг" Ралф Рангник (61 г.). Той обаче е отпаднал от сметките. Жозе Моуриньо пък не се радвал на големи симпатии от страна на босовете Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес - заради дефанзивната философия на игра и егоцентризма си.

Целите пред новия наставник на "Байерн" са ясни - защита на титлата на Германия и спечелване на Шампионската лига.

"Разбира се, че искам да се завърна, заяви Венгер наскоро. - Аз съм треньор през голяма част от живота си. Всеки на мое място ще ви каже, че иска да продължи. Някои неща в работата ми липсват много, други - не. Онова, което липсва е да подготвяш отбора, мачовете, победите, удовлетворението и споделените емоции. Започнах на 33 години и до 69 съм работил без прекъсване. Това, че отсъствах една година, ми се отрази добре. Близките ми казват, че съм по-спокоен и това е истина."

Очаква се "Байерн" да вземе решение най-рано следващата седмица, когато ще има пауза заради националните отбори.