"Аз съм кмет на всички перничани. С кого да работя - с правителството на Сърбия или с Румъния. Аз трябва да работя с българското правителство. Нормално е да потърся контакт с премиера Борисов. Срещнах разбиране от негова страна".

Това каза пред бТВ кметът на Перник Станислав Владимиров. Така той отговори на въпрос дали доброто взаимодействие с правителството заради водната криза му е създало проблеми с ръководството на БСП.

Владимиров каза още, че е очаквал дебат по същество по време на последния вот на недоверие в парламента, който бе и заради кризата в Перник. Той изтъкна, че водният сектор "не е подреден както всички искаме".

"Няма разделение в БСП. БСП е партия в истинския смисъл на думата. Винаги е имало такива състезания", каза още Владимиров.

Според него в партията има енергия, която не трябва да се влага в личностни сблъсъци, а в това избирателите да повярват, че БСП е алтернатива на ГЕРБ.

"Позиционирайки само върху партийния си вот, не ни чака нищо добро", каза още Владимиров.

Според него БСП не трябва да се фокусира върху ГЕРБ, а върху онези хора, които не гласуват и не припознават нито една партия.

"Има огромен брой негласуващи", изтъкна Владимиров.

Той каза още, че от началото на месец февруари с около 2 м се е повишило нивото на яз. "Студена" и то вече е около 800 000 кубика вода. От началото на месеца досега притокът винаги е по-висок от оттока на язовира. Критичният месец е бил януари, когато нивото на водата е достигнало критичния си минимум.

"Въпрос на броени дни беше да влезем в мъртвия обем и да черпим от основната тръба. Най-хубавото нещо е, че вече се отдалечаваме от тази критичност", каза Владимиров.

Оптимистичните прогнози са, че ако има влажна пролет, в края на сезона може да се говори за много по-облекчен режим на водата, а именно нощен, което няма да затруднява толкова жителите на Перник.

В средата на март трябва да започнат тестовете за водоподаването от яз. "Бели Искър". Тогава ще спре и черпенето на вода от "Студена", за да може язовирът да започне да се пълни с по-бързи темпове.