Играещият изцяло в червено тим на "Царско село" победи ЦСКА-София с 2:1 в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. 

Срещата се игра в Бистрица, където инцидентно домакинстваха "царете", собственик на които е видният цесекар Стойне Манолов.

Андерсон Оливейра откри в 6-ата минута, Стефано Белтраме изравни в 20-ата, но в 40-ата с нов удар пред границата на наказателното поле Бахамбула върна аванса на новака в елита.

Треньорите Никола Спасов (вляво) и Милош Крушчич.

Това се оказа достатъчно за победата на "Царско село" - ЦСКА-София направи много слабо второ полувреме.

Феновете на символичните гости издаваха маймунски звуци по адрес на Бахамбула, който ги провокира след гола си. Също така викаха "оставка" по адрес на треньора Милош Крушчич, целен със снежни топки и бутилки. Топка го уцели в гърба.

Запалянковците на ЦСКА-София скандираха и обидни възгласи по адрес на премиера Бойко Борисов, който играе за ветераните на "Витоша" - на терена, на който премина срещата.

Дебют за ЦСКА-София направи привлеченият в последните дни нидерландец Върнон Анита - юноша на "Аякс" и бивш играч на "Нюкасъл", изиграл по над 100 мача и за двата отбора. Тимът прекъсна серията си от десет поредни официални мача без допуснат гол.

Днес край столицата "червените" (играли в бяло) можеха да пуснат и повече от две попадения. А в атака отново се представиха катастрофално. Пропуски преди и след почивката направи Али Соу, като при една от акциите му топката се отби в гредата на скромния тим.

"Царско село" от своя страна направи мача на сезона - не се затвори, действаше нападателно и много организирано.

ЦСКА-София не се възползва от вчерашната загуба на "Локомотив" от "Берое" с 0:2 и е на две точки от "смърфовете". Ако утре "Левски" победи "Славия", ще се откъсне на 5 т. от "червените". "Царско село" е на десета позиция.

Други резултати от кръга: "Дунав" - "Ботев" (Враца) 0:0, "Ботев" (Пловдив) - "Черно море" 1:1. Срещата "Арда" - "Лудогорец" е отложена заради пътуването на "орлите" до Милано.