Документи за движението на няколко пакета акции на "ПФК Левски" АД още от 2015 г. до ден днешен през различни лица до крайния  джиратор - Бойко Борисов.

Това е съдържанието на новата публикация на профила Vassil Bozhkov - откъдето вчера пък бяха показани скрийншотове от чат, за който се твърди, че е с финансовия министър Владислав Горанов.

 

Във финалната си фаза маньоврите с акциите са еднотипни - стават собственост на Васил Божков, следва джиросване от него към Георги Попов (който в момента е с него в Дубай и също е обвиняем, б.р.) и впоследствие - от Попов към Бойко Борисов.

В началото бизнесменът показва удостоверения за различни пакети още от 2015 г., когато акциите се придвижват с пъровоначален източник Тодор Батков и преминават през годините през редица хора, включитено "сините" легенди Христо Йовов и Даниел Боримиров.

Безспорен фаворит сред другите интересни собственици е адвокат Александър Ангелов, който според мнозина е адвокатът на Пеевски, споменаван е многократно от свидетели и подсъдими по делото КТБ (въпреки, че не се е чуло той да е пледирал по някое известно дело в зала, б.р.).

Другият любопитен собственик е Николай Любомиров Иванов.

За Иванов в материал на Свобода Европа се казваше:

"След Тодор Батков в "Левски" влизат Иво Тонев – общински съветник от ГЕРБ, Александър Ангелов, свързан с Делян Пеевски, и Николай Иванов. Последният започва да печели обществени поръчки за производство на мантинели в големи размери именно след влизането му в "Левски". По-късно Спас Русев влиза в "Левски", като паралелно с това КЗК одобрява сделката му за "Виваком". Изглежда, че в този отбор влизат хора с подчертан бизнес интерес."

И през двамата те се озовават у Спас Русев - в два поредни дни на 2016 г.  

Краят на прехвърлянията (засега) е известен от 8 май 2020 г.

Текстът, който прилага Божков към 28-те снимки от днес, е следният:

"Ако се погледнат джирата на акциите, ще стане ясно, че г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ тайно и задкулисно.

Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно."

Макар да не е ясно какво се доказва по този начин... 

Веднага след като се озоваха у премиера Борисов, спортният министър Красен Кралев заяви от негово име, че министър-председателят не може да вземе акциите. 

Всъщност джирото е еднопосочна сделка и на практика Борисов не може и да ги откаже - трябва на свой ред да ги прехвърли някому, твърдят специалисти по търговско право.