Най-тежката дигитална атака в историята на Twitter - хакването на десетки акаунти на известни личности, вероятно е свързана с форум, в който се продават на черно акаунти от социалните мрежи, съобщи Engadget.

Измама с биткойни от типа "пращате 1000, получавате двойно" бе разпространена от профилите на американски политици като Барак Обама и Джо Байдън, милиардери като Бил Гейтс, Джеф Безос, музиканти като Кание Уест... Като контрамярка социалната мрежа блокира много от тези акаунти и още не е възстановила всички.

Според журналиста, специалист по киберсигурност, Брайън Кребс дни преди атаката в онлайн форума OGUsers е предлаган достъп до акаунти за 2000-3000 долара всеки. TechCrunch и Reuters също свързват с това форума, на който отдавна има черен пазар на акаунти.

Според Кребс хакерите са избегнали двойната автентификация на Twitter. Но той подозира един от хакерите в схемата - 21-годишен студент, свързан с предишен хак на акаунта на Джак Дорси, главния изпълнителен директор на Twitter.

Засега от микроблогинг платформата не са потвърдили тази информация, твърдят, че работят непрекъснато по проблема. ФБР съобщи, че е започнало свое разследване.