Футболният специалист Христо Янев изкачи тази сутрин Монблан - най-високия връх в Европа (4810 м). Треньорът и бивш играч го направи в подкрепа на благотворителна мисия за деца с аутизъм.

Кампанията се нарича #Всяко дете заслужава и е на сдружение "Седем истории", част от което е и Янев, който през 2016 г. спечели Купата на България начело на треторазредния тогава ЦСКА. Най-добрите години на халфа като футболист също преминаха при "червените".

 

Христо Янев покори връх Монблан

Днес в 5:54 ч. сутринта Христо Янев покори връх Монблан (4810 м) в подкрепа на благотворителната кауза за деца с проблеми в развитието и комуникацията. Виж спиращи дъха кадри от върха: Подкрепи кампанията, защото #ВсякоДетеЗаслужава: Сдружение "Седем истории" Банкова сметка: BG 16BPBI79421023485501 BGN BIC / SWIFT код: BPBIBGSF

Публикувахте от Седем истории в Понеделник, 20 юли 2020 г.

 

Има банкова сметка, на която могат да се даряват средства.

Христо Янев започна да се подготвя за постижението още през миналата година. През май 2019-а той впечатли при скоростното изкачване на Копитото на Витоша в памет на алпиниста Боян Петров. 

В края на 2016 г. Янев представи романа си "Единственият начин". Тогава той беше треньор на "Нефтохимик", след като бе уволнен от ЦСКА-София. Книгата получи добри отзиви от критиката и публиката и беше рекламирана на пазара като "българския трилър на годината".

Янев като носител на Купата с ЦСКА през 2016 г. Снимка архив Клуб Z

След това Янев за кратко отново бе наставник на ЦСКА-София - през 2018 г., преди да продължи да работи като скаут. Познат е и с гостуванията си в телевизии в качеството си на анализатор.