Кубрат Пулев не е трябвало да обявява мача с Антъни Джошуа на 12 декември за сигурен и договорен. Направили му забележка за това. Британците държали първи да съобщят за двубоя - организатор е промоутърската компания на Еди Хърн, който е и мениджър на Джошуа.

Това заяви самият Пулев на пресконференция, на която обяви партньорство с букмейкърската компания WINBET за сблъсъка за световната титла в тежка категория. Няколко пъти Кобрата изрази условност за двубоя. Стана ясно, че докато не е провъзгласен от "Мачруум спорт" и притежателя на правата "Скай спортс", не може да се счита за сигурен. Кубрат бил приканен да свали новината от сайта си и социалните мрежи, но нямало да го направи.

"Надявам се до края на седмицата да обявят дали ще го има мача или не", рече претендентът за титлата в края на брифинга.

Въпреки това той бе в отлично настроение, шегуваше се и изказваше философски мисли - за загубата от Владимир Кличко, за смисъла на живота, за пандемията и т.н.

"Готов съм с някоя жена с COVID-19 да се целувам, няма проблем. Тъкмо ще се тествам", засмя се Кобрата, пояснявайки, че спазва всички мерки, но не се страхува от инфекцията.

Според него няма никакво значение къде ще е мачът с Джошуа и поначало (можело и на централната гара в Лондон да го направят), но още повече в условията на пандемията. Най-вероятно в залата (предпологаемо лондонската "О2 арена") няма да има публика, което съвсем изравнява везните, добави Пулев. Щабът на световния шампион и той самият много държали боят да е във Великобритания, така сега във всичко случващо се имало Божия намеса.

Нямало проблем и да има зрители - те действали надъхващо. Малко след това обаче Кубрат влезе в противоречие и сам призна за това. Той посочи огромния интерес, очакванията и публиката на мача с Владимир Кличко през 2014 г. като причина за загубата с нокаут.

"Бях пренавит и прекалено храбър, но аз съм си извадил поуките за тези елементарни грешки, които допуснах срещу Кличко. Бях неопитен тогава за ставащото извън ринга и допуснах тези грешки на ринга. Но човек придобива опит с времето. Сега се чувствам суперподготвен и знам, че е важно само ставащото в ринга", каза Пулев.

Той отново изтъкна, че преди шест години дори собственият му тим - германският "Зауерланд", бил срещу него. Имало спорове до самия край. Само брат му Тервел истински го подкрепял и някой ден това ще бъде разказано в книга. Сега обаче всичко било различно.

Поради желанието на "Мачруум спорт" за ексклузивитет по отношение на обявяване на новините около мача Кубрат отказа да разкрие детайли.

Пулев каза, че уважава Джошуа повече от Кличко, чийто "мръсни номера" нямали край. Изтъкна силния удар на своя бъдещ съперник, но припомни, че е загубил от аутсайдер като Анди Руис. Нашият боксьор нарече мексиканеца "човек, приличащ на някой от международния транспорт".

"По-хубав тен има от мен", продължи с шегите Кубрат Пулев по отношение на Джошуа.

До мача - ако бъде обявен и се случи, той ще се готви три седмици на Белмекен, а след това в Германия.

Кобрата няколко пъти каза, че човек трябва да гледа положително на живота - дори посред пандемията. 

"Единственият враг на всеки човек може да е той самият и никой друг", заключи спортистът.

Отново - ако мачът се случи, това ще е голям успех за Пулев и България, в памет на неговия баща... Това ще е събитието на годината, на петилетката, на десетилетието, сигурен е Кубрат Пулев.