Най-дългоочакваният боксов мач на годината - между Кубрат Пулев и Владимир Кличко, е и най-гледаното предаване в историята на Нова телевизия. Според независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen (Mediaresearch), по време на петте рунда от срещата (00:09-00:28 ч.) зрителите на Нова са наброявали 1,8 милион души. Това представлява 80% от всички, гледали телевизия по това време.

Числото превръща срещата за световната титла в тежка категория в по-гледана от финалите на световното и европейското по футбол през последните години. Това е и най-гледаното спортно предаване в България от 2007 г. досега. 

От друга страна за първи път в България тв излъчване регистрира 80% дял от аудиторията пред екрана. Така боксовият мач записва нов рекорд сред всички телевизии в страната.

Рекордни резултати са отчели и онлайн платформите на медийната група. По време на мача близо четвърт милион са видео гледанията на сайта на Нова.

„Присъединяваме се към чувствата, които споделя българският народ - гордост и благодарност към най-добрия ни боксьор за достойното представяне и подарените емоционални мигове. Силата и амбицията да продължи напред са достойни за уважение и възхищение. Щастливи сме, че имахме честта да излъчим този двубой и най-искрено пожелаваме на Кубрат успех в бъдещата му кариера. Вярваме, че ще бъде изключителна”, споделя на официалния сайт на Нова Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

А зрителите на Нова ще имат възможност да проследят и следващите срещи на Кубрат Пулев. Телевизията е удължира договора си с промоутърската компания „Зауерланд Ивентс” за телевизионно и онлайн излъчване на професионален бокс до 2017 г. Германските мениджъри на Кубрат Пулев организират по 10 зрелищни галавечери всяка година.