На 8 април Украйна продължи да се въоръжава от половината свят. Европейският съюз планира да увеличи военната помощ за страната с 500 000 милиона евро за общо 1,5 млрд.

САЩ продължават да осигуряват все повече военни средства, след като президентът Джо Байдън съживи програма от Втората световна война. 

Присъединиха се Австралия, Словакия, страни от Западна и Централна Европа, Великобритания направи нов "транш", този път с бронирани коли...

ЕС пък за първи път забрани вноса на въглища от Русия, като петият пакет включва най-суровите мерки от началото на войната. Този път вече има забрана и за водката - на шега или не, това е много сериозно.
България изглежда няма да въоръжи Украйна, но за сметка на това коалиционните партньори продължиха да се "въоръжават" в битката за БНБ, което пък се отразява на разбирателството на други "фронтове".
Като например пътното строителство. Стига се дотам вицепремиер - Гроздан Караджов, да протестира срещу... собственото си правителство.
Любомир Каримански показа SMS със заплашителен текст и предупреждение да се откаже.
Николай Хаджигенов и Арман Бабикян напомниха за себе си с акция пред руското посолство, оцветена с червена боя. Задържаха ги и пуснаха, а "пърформансът" изпълни своя замисъл.
И завършваме с нещо хубаво - песен на "Пинк Флойд", първата от близо 30 години. И тя е... за Украйна. Това е начинът на великите музиканти да "въоръжат" Украйна.