Военна помощ или не? От това се вълнува България вече седмици наред. След днешното коалиционно събрание въпросът отново бе отложен - за след визитата в Киев. Тоест, след като парламентът започне да заседава отново след великденската си ваканция, тъй като там са внесени предложенията за изпращане на помощ за Украйна. В долния линк може да видите повече подробности от срещата.
 
 
Ще бъде ли въвлечена и Молдова в "освободителната" кампания на Русия? Този въпрос стана особено актуален, след като властите на самопровъзгласилата се Приднестровска молдовска република съобщиха за две експлозии в радиокула, намираща се в близост до границите с Украйна. На Москва й трябва и по-малко, за да се притече на помощ борещата се за независимост общност. Интересно е и до колко е разумно да атакуваш втора държава, след като още първата доста те изпотява.
Корнелия Нинова повтори за пореден път, че в случай на предоставяне на военна помощ, БСП ще напусне коалицията.
 
 
Социалистите обявиха, че няма изпращат свой представител в Киев. Лидерите на партията се аргументираха с довода, че вече е налице достатъчно информация за ситуацията в Украйна. Не уточниха обаче от какъв източник са се снабдили с въпросната информация.
 
 
Много по-твърда позиция срещу Русия вече заема Германия. Първо стана ясно, че страната ще изпрати на украинските защитници танкове.
 
 
После от Берлин съобщиха, че Германия ще стане независима от руския петрол до дни и ще гласува за ембаргото му.
 
 
Още по-коварен удар обмислят САЩ - да санкционират спряганата за любовница на Владимир Путин Алина Кабаева. Америка вече сложи в санкционния си списък дъщерите на руския президент - Катерина Тихонова и Мария Воронцова. Смята се, че мерките срещу Кабаева окончателно ще разрушат отношенията между Вашингтон и Москва и затова от Белия дом изчакват. 
 
 
След раздходка до самия връх на правосъдната ни система - ВКС, спецпрокуратурата и съответно спецсъдът продължават да се занимават с "подвизите" на Михаил Стефанов от Стара Загора. На няколко пъти той уринира върху българския флаг (като единия път и го подпали), снима се и се качи в YouTube. Делото срещу Стефанов по най-сериозната Глава първа от НК, където са държавна измяна, шпионаж в полза на чужда държава, диверсия, тероризъм и пр., е показателно за много неща в (спец)съдебната ни система. Добре, че правораздавателните органи в България са на пост, за да може българското общество да спи спокойно, знаейки, че престъпник от такъв ранг ще си получи заслуженото.
 
 
Внимавайте как и с какво се шегувате... ако сте в Русия. Главният прокурор Игор Краснов предложи пред Съвета на федерацията да се забранят "знамена, значки, мемета и други неща", които се използват "за екстремистки цели". Точно така - голямата страшна Русия в най-скоро време може да се бори с мемета. Остава да видим дали поне в тази война ще постигне успехи.