Малко след като изостави своите партньори в коалицията и свали кабинета редом до ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", "Има такъв народ" е готова на преговори за нов кабинет в рамките на това Народно събрание. Като хората на Слави имат дори и нови условия.

През това време бившите им партньори обаче имат други грижи - "Продължаваме промяната" и "Демократична България" обмислят дали да се явят заедно на евентуалните нови парламентарни избори.

Въпреки това премиерът Кирил Петков по-скоро ще направи сериозен опит за втори кабинет. Но не и с "Има такъв народ", което премиерът направи пределно ясно днес. 

Междувременно войната в Украйна продължава, като Москва "отпразнува" частичния си успех в Северодонецк с поредни бомбардировки на столицата Киев. Петима са ранени, един е загинал, а Русия продължава своята убийствена за цивилните "специална операция" (наскоро наречена дори "гражданска война").

Като не пропуска да издаде и коя е следващата й потенциална цел - Молдова, която заедно с Украйна бе приета за кандидат член на ЕС тази седмица. В това бившият президент и премиер на Русия Дмитрий Медведев разпозна руски амбиции в лицето на Румъния - която също отново искала да стане "Велика".