Американската търговска камара в България е отпразнувала вчера вечерта Независимостта на САЩ с над 900 гости и с мащабно семейно парти. Новината за събитието е съобщена направо от камарата, пише днес БТА. 

Очевидно вечерта е преминала много приятно, защото е включвала музикална програма, томбола с награди, торта и празнична заря. 

Събитието е било посетено лично и посланик Херо Мустафа, президентът на Камарата Оливие Маркет и главният изпълнителен директор Петър Иванов. 

Това, което хваща окото в прессъобщението обаче е едно число - числото 8260. Точно толкова в левове са събрали всички 900 гости на вечерята от продадени благотворителни билети за томболата. Парите, които и най-благоприятният поглед забелязва като прекалено малко за събитие с над 900 души гости, са предназначение за фондацията на Димитър Бербатов. Самият той също е бил гост. 

Фондация “Димитър Бербатов” е основана през април 2008 г., водена от желанието на футболната звезда да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Оттогава тя помогна на десетки деца в най-различни области - изкуство, култура, музика, спорт, наука и т.н. Всяка година определя стипендианти, раздава и награди.

"Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби в различни сфери, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Тя е непраомогна на вителствена, нерелигиозна, политически и финансово независима обществена организация, работеща в обществена полза", се казва на сайта на организацията.

Някои от стипендиантите вече са изградени в своите области.